Cinc mil manifestants a València per TV3 i contra Camps

  • La concentració convocada per internet a plaça de la Mare de Déu esdevé un clam contra el president del Consell · També hi ha concentracions a Alcoi i a Reus

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.02.2011 - 20:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça de la Mare de Déu de València s’ha omplert aquest vespre amb unes cinc mil persones que han cridat consignes a favor de les emissions de TV3 i contra el president Camps. Entre d’altres, hi han assistit polítics com Enric Morera (Bloc), Joan Ribó (Compromís), Vicent Soler (PSPV), Marga Sanz (EUPV), Agustí Cerdà (ERPV), i Josep Guia (Solidaritat). ‘Sí a TV3, #sensesenyal’ ha estat el lema de la primera pancarta que s’ha desplegat. Els manifestants han cridat ‘Camps delinqüent, Camps a Picassent’.

També hi han assistit representants sindicals, d’entitats, entre les quals es trobava Acció Cultural, Escola Valenciana i personalitats de la cultura com la cantant Eva Dénia, l’actor i director de teatre Carles Alberola o els membres del grup Al Tall.

Els convocants de la concentració de València, una plataforma de Facebook, s’han mostrat molt satisfets de l’èxit de la convocatòria, que ha congregat molts joves. El cantautor Pau Alabajos ha interpretat la cançó ‘Zapping’, on denuncia la informació que ofereix Canal9, i ha adreçat unes paraules en contra del tancament de les emissions de TV3. El govern valencià ha apagat la webcam que emet habitualment imatges de la plaça de la Mare de Déu de València on es fa la concentració.

Concentracions dels últims dies

D’aquesta manera les protestes contra el tancament de TV3 al País Valencià es mantenen fent costat a la poderosa protesta de la xarxa dels últims dies. Divendres ja hi va haver una primera manifestació espontània a València davant el Palau de la Generalitat. Tot amb tot, la manifestació més significativa va ser la de dissabte al vespre a Castelló, on un miler d’assistents van omplir la plaça de Santa Clara (vídeo i galeria de fotos) amb crits en favor de TV3 i contra el president Camps.

Ahir, coincidint amb la 42a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana a Montserrat, un centenar de manifestants es va plantar davant el monestir per protestar contra el tancament. ‘No deixem que apaguin la flama de la llengua. Volem TV3 al País Valencià’, proclamaven els participants.

Ja hi ha convocades una altra concentració dijous a les 18.00 a València davant de les Corts i una manifestació dissabte a Castelló.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any