Els manifestants omplen la plaça de la Mare de Déu de València per TV3

  • S'omple la plaça de la Mare de Déu de València · També hi ha concentracions a Barcelona, Alcoi i Reus

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.02.2011 - 19:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça de la Mare de Déu de València s’ha començat a omplir a partir de les set de la tarda amb crits i consignes a favor de les emissions de TV3. ‘Sí a TV3 #sensesenyal’ ha estat el lema de la primera pancarta que s’ha desplegat, però n’hi ha moltes d’altres com ‘Anys i anys, per molts anys, volem TV3’. També hi ha concentracions a Barcelona (19.30, passeig de Gràcia-València), Alcoi (20.00, a la plaça d’Espanya) i Reus (20.00, a la plaça del Mercadal).

El govern valencià ha apagat la webcam que emet habitualment imatges de la plaça de la Mare de Déu de València on es fa la concentració.

Les protestes contra el tancament de TV3 al País Valencià es mantenen fent costat a la poderosa protesta de la xarxa de divendres, una primera manifestació espontània va concentrar-se a València davant el Palau de la Generalitat. Tot amb tot, la manifestació més significativa va ser la de dissabte al vespre a Castelló, on un miler d’assistents van omplir la plaça de Santa Clara (vídeo i galeria de fotos) amb crits en favor de TV3 i contra el president Camps.

Ahir, coincidint amb la 42a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana a Montserrat, un centenar de manifestants es va plantar davant el monestir per protestar contra el tancament. ‘No deixem que apaguin la flama de la llengua. Volem TV3 al País Valencià’, proclamaven els participants.

La majoria de partits polítics van criticar divendres, indignats, el govern de Camps, però no fou fins dissabte al vespre que el president de la Generalitat catalana, Artur Mas, va parlar de la qüestió. Va qualificar de ‘ridícul i absurd’ el tancament i va dir que es posaria en contacte amb Camps per demanar-li  un pacte de reciprocitat de les emissions de TV3 i de Canal 9 entre tots els territoris (àudio). ‘Fem el ridícul’, va dir Mas, que va puntualitzar, tanmateix, que no era gens optimista: ‘El govern de Camps no ha estat gaire sensible fins ara a aquesta qüestió.’

Ahir va parlar-ne el portaveu de CiU al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida. Segons ell, la millor via per a resoldre la qüestió és d’aprovar la ILP Televisió Sense Fronteres, quan es debati al congrés. I va instar el govern espanyol a donar-hi suport.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any