Concentració al monestir de Montserrat per TV3 al País Valencià

  • Un miler de manifestants van omplir ahir la plaça de Santa Clara de Castelló

VilaWeb
Redacció
20.02.2011 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Coincidint amb els actes de la 42a Renovació de la Flama de la llengua catalana a Montserrat, un centenar de persones s’han aplegat davant del monestir per protestar contra el tancament de TV3. ‘No deixem que apaguin la flama de la llengua. Volem TV3 al País Valencià’, ha estat el lema. La concentració s’ha fet just abans de l’encesa i la renovació de la flama de la llengua a la llàntia de l’atri de la basílica del monestir.

Més concentracions

Ahir un miler de persones van omplir ahir al vespre la plaça Santa Clara de Castelló protestant contra el tall d’emissió de TV3 i contra el govern de Camps (vídeo i galeria de fotos). Els manifestants van cridar consignes a favor de la llibertat d’expressió amb banderes i pancartes. Dilluns hi ha prevista una concentració a València a les 19.30 a la Plaça de la Verge.

Entre el públic, cares conegudes de la política, com ara alguns regidors socialistes de l’Ajuntament; el diputat del Bloc, Josep Maria Pañella, així com el portaveu municipal d’aquest partit, Enric Nomdedéu, membres d’Iniciativa com Carles Mulet o Josep Pedregosa; càrrecs d’EUPV, d’ERPV, etc. També escriptors com Josep Porcar, que va llegir el manifest redactat pels convocants, Vicent Pallarés, Jesús Pla, el director teatral Manuel Vilanova, etc.

Però a més de les de les concentracions de divendres a València, i d’ahir a Castelló i al Pedreguer, entre d’altres llocs, i avui a Montserrat, per demà dilluns hi ha convocades diverses concentracions: a la plaça d’Espanya d’Alcoi (20.00), a la plaça del Mercadal de Reus (20.00), a la cruïlla Passeig de Gràcia-València de Barcelona (19.30) i a la plaça de la Verge de València (19.30). Per dijous se n’ha convocat almenys una altra a València i per dissabte a Castelló. D’aquesta manera la reposta ciutadana contra el tancament de TV3 al País Valencià, que ha estat molt potent a la xarxa, ja s’ha començat a traslladar al carrer. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any