El País Valencià deixa de veure avui TV3

  • Demà entra en vigor una modificació de la llei valenciana de l'audiovisual que sanciona l'entitat amb 60.000 euros cada 15 dies mentre durin les emissions

VilaWeb
Redacció
17.02.2011 - 21:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural (ACPV) ha decidit cessar les emissions de TV3 al País Valencià avui en entrar en vigor la modificació de la llei de l’audiovisual que imposa sancions de 60.000 euros cada 15 dies si continua emetent. Fonts d’ACPV han explicat que de continuar emetent no podrien fer front a les elevades sancions, posant en joc la supervivència d’ACPV. A banda de les sancions a les quals s’exposa, Acció Cultural ha de pagar abans del 20 de març més de 600.000 euros en multes sota risc d’embargament de comptes, subvencions i propietats immobiliàries.

L’entitat ha pres aquesta determinació després d’una junta directiva celebrada d’urgència davant l’amenaça d’elevades multes.

Segons el nou text, que ACPV considera fet expressament per castigar l’entitat, el govern valencià multaria amb 60.000 euros cada 15 dies durant tant de temps com es continue emetent, segons consta en els requeriments enviats per la Generalitat Valenciana a l’entitat.

L’amenaça de multa es fonamenta en la modificació de la Llei 1/2006 de la Generalitat Valenciana del Sector Audiovisual. La modificació 16/2010 de 27 de desembre de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització permet imposar aquestes multes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any