Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  16.02.2011  06:00

L'acord monetari amb la UE autoritza Andorra a encunyar 2,3 milions d'euros

El govern ha començat una campanya divulgativa adreçada als andorrans

Men?ame
 

Una volta signat i ratificat l'acord monetari amb la Unió Europea, Andorra podrà encunyar 2,3 milions d'euros l’any 2013. El cap de govern, Jaume Bartumeu, va explicar que l'acord obligaria a posar en circulació, pel cap baix, el 80% de la moneda encunyada, i que el 20% restant es podria destinar a les edicions de col·lecció que fes l'estat.

Bartumeu va explicar, acompanyat del ministre d'Afers Estrangers i Relacions Institucionals, Xavier Espot, els punts més notables de l'acord, signat la setmana passada. Fins ara Andorra era l'únic estat europeu que utilitzava l'euro sense acord amb la UE.

Sobre els estats que col·laboraran amb Andorra per encunyar la moneda, Bartumeu va dir que la voluntat era 'parlar amb França i, si escau, amb Espanya'. Seguint el possible calendari preparat per l’executiu, l'octubre del 2013 expirarà la segona fase per a assumir el cabal comunitari, coincidint amb la normativa sobre la prevenció de l'emblanquiment de diners i sobre el frau i la fasificació de moneda.

El govern andorrà ha començat una campanya divulgativa sobre l'acord i enviarà un full informatiu al domicili dels ciutadans.