Dona i del sector serveis, el perfil més castigat per la crisi aquest més de gener

  • L'atur segueix guanyant la batalla a la contractació amb 735 persones més a les llistes del Servei d'Ocupació, i situa la ciutat 2 punts per sobre de la mitjana provincial

VilaWeb
Redacció
15.02.2011 - 12:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després del parèntesi de la campanya de Nadal, l’atur ha tornat a disparar-se i se situa en el 17,1%. Tot i que encara no és la franja d’edat més afectada per la crisi, l’atur no para de créixer els últims mesos entre els majors de 44 anys que ja representen el 40% del les aturades. En aquest mateix sentit l’atur castiga en aquesta brutal pujada sobretot les dones, i la crisi segueix concentrant la seva virulència sobre el sector serveis que perd prop de 604 treballadors.

Dona, treballadora del sector serveis i d’entre 25 i 44 anys

A la llum de les dades de l’Observatori de l’Economia Local referents al mes de gener (veure .pdf), el perfil assenyalat concentra la major part de l’augment de l’atur respecte el més de desembre del 2010. Així l’augment de 735 persones que ha registrat la taxa d’atur el mes de gener, l’assumeix en gran part el sector serveis amb 604 treballadores menys. Per sexes, l’augment més considerable és en la taxa de dones a l’atur que creix en 400 persones, xifra que es repateix en la distribució de l’atur per franges d’edat on les treballadores d’entre 25 i 44 anys sense feina han augmentat en prop de 400 persones. Sorprèn també l’accentuació de l’atur entre les persones sense ocupació anterior que se situa en el 25,6%. En conjunt les dades d’aquest mes de gener situen la ciutat amb una taxa d’atur 2 punts per sobre de la mitjana provincial, i un trist total de 18.434 persones aturades.

Lleugera reducció de la temporalitat

L’única dada positiva la trobem en la reducció d’un 5,7% de la taxa de contractació temporal. Així, la taxa de contractació indefinida representa el 18% dels 3.434 contractes nous signats aquest inici d’any. Tanmateix la temporalitat segueix essent la pauta dominant, i sobretot els contractes de menys d’un anyque representen el 50% de la contractació. En aquesta mateixa línia cal resaltar que sense sumar-hi l’interinatge, el model contractual d’Obra i Servei sumat al d’Eventual circumstàncies de producció representen més de la meitat dels contractes signats.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any