El govern frena la digitalització de les aules

  • Les retallades per reduir el dèficit obliguen el departament a aturar la inversió de quaranta mil ordinadors · Alguns pares i professors ho critiquen

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.02.2011 - 19:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat no desplegarà, per motius econòmics, el programa 1×1 de dotar d’ordinadors portàtils els alumnes de secundària. El curs 2011-2012 s’havien de lliurar quaranta mil ordinadors a alumnes de primer i segon d’ESO, però ‘hauran d’esperar almenys fins que s’hagin analitzat bé els resultats d’aquesta experiència’, ha dit la consellera Rigau en una conferència de premsa per explicar les novetats de la preinscripció per al curs 2011-2012.

El que queda per decidir és si es tracta d’una aturada total o si hi haurà part d’aquests alumnes que sí que podran començar el programa. Aquells instituts que ja estiguin implantant aquesta iniciativa ho continuaran fent però els que s’hagin d’incorporar de nou, potser ja no ho faran.

Rigau ha dit que estudien els resultats pedagògics i econòmics d’aquest programa i que ja s’anunciarà més endavant si el programa s’aturarà definitivament o si se’n relantirà l’implementació.

La decisió ha estat rebuda de manera diversa. El programa 1×1 havia estat criticat per la seva aplicació desigual, amb retard, i en alguns casos en males condicions. Ara la decisió és interpretada per una part del sector com un acte de sensatesa, però algunes associacions de pares i sindicats la critiquen perquè, diuen, fa encara més erràtica la política en Educació.

El president de la Federació d’associacions de pares d’alumnes de secundària (Fapaes), Pere Farriol, ha criticat l’anunci del departament perquè ‘en resultarà una ESO amb dos sistemes dividits entre els que tenen tecnologia a l’aula (40%) i els que no’. Farriol ha mostrat la seva preocupació pel futur del programa 1×1 i ha demanat que s’aclareixi.

Els sindicat CC OO ha sol·licitat una reunió urgent amb la consellera Rigau i ha lamentat que aquestes decisions es prenguin de manera precipitada. Per la seva banda, la portaveu de l’USTEC, Rosa Cañadell, ha dit que ‘la decisió entra en contradicció amb l’objectiu de reducció del fracàs escolar que ha expressat darrerament la consellera’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any