Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  14.02.2011  19:13

El govern frena la digitalització de les aules

Les retallades per reduir el dèficit obliguen el departament a aturar la inversió de quaranta mil ordinadors · Alguns pares i professors ho critiquen

Men?ame
 

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat no desplegarà, per motius econòmics, el programa 1x1 de dotar d'ordinadors portàtils els alumnes de secundària. El curs 2011-2012 s'havien de lliurar quaranta mil ordinadors a alumnes de primer i segon d'ESO, però 'hauran d'esperar almenys fins que s'hagin analitzat bé els resultats d'aquesta experiència', ha dit la consellera Rigau en una conferència de premsa per explicar les novetats de la preinscripció per al curs 2011-2012.

El que queda per decidir és si es tracta d'una aturada total o si hi haurà part d'aquests alumnes que sí que podran començar el programa. Aquells instituts que ja estiguin implantant aquesta iniciativa ho continuaran fent però els que s'hagin d'incorporar de nou, potser ja no ho faran.

Rigau ha dit que estudien els resultats pedagògics i econòmics d'aquest programa i que ja s'anunciarà més endavant si el programa s'aturarà definitivament o si se'n relantirà l'implementació.

La decisió ha estat rebuda de manera diversa. El programa 1x1 havia estat criticat per la seva aplicació desigual, amb retard, i en alguns casos en males condicions. Ara la decisió és interpretada per una part del sector com un acte de sensatesa, però algunes associacions de pares i sindicats la critiquen perquè, diuen, fa encara més erràtica la política en Educació.

El president de la Federació d'associacions de pares d'alumnes de secundària (Fapaes), Pere Farriol, ha criticat l'anunci del departament perquè 'en resultarà una ESO amb dos sistemes dividits entre els que tenen tecnologia a l'aula (40%) i els que no'. Farriol ha mostrat la seva preocupació pel futur del programa 1x1 i ha demanat que s'aclareixi.

Els sindicat CC OO ha sol·licitat una reunió urgent amb la consellera Rigau i ha lamentat que aquestes decisions es prenguin de manera precipitada. Per la seva banda, la portaveu de l'USTEC, Rosa Cañadell, ha dit que 'la decisió entra en contradicció amb l'objectiu de reducció del fracàs escolar que ha expressat darrerament la consellera'.