Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  09.02.2011  18:51

L'FMI fa una severa autocrítica de l'actuació abans de la crisi, amb Rato al capdavant

L'organisme reconeix errors greus

Men?ame
 

El Fons Monetari Internacional (FMI) reconeix que en un informe intern que va proporcionar 'pocs senyals clars d'advertència sobre els riscos i vulnerabilitats vinculats a la crisi' abans que esclatés a escala mundial. L'informe analitza l'actuació del FMI entre els anys 2004 i 2007, una etapa en a qual va tenir tres directors inclòs tot el mandat de Rodrigo Rato, i critica de manera severa l'optimisme en què va viure l'organisme durant aquest període i la seva creença que els mercats financers 'eren fonamentalment sòlids' i que els grans corporacions financeres 'podien sobreportar qualsevol problema'.

L'informe, que acaba de recibir el sucesor de Rato, Dominique Strauss-Kahn, posa alguns exemples reveladors, com que Islàndia fos exposat per l'FMI com a model de sistema financer 'robust i resistent'. Poc després d'aquestes consideracions, la banca islandesa es va ensorrar i el país va entrar en una profunda crisi econòmica.