La velocitat variable s’estrena sense tocar el límit de 80 km/h

  • L'anticicló fa que de moment no augmenti el límit de velocitat a l'autovia de Castelldefels i a l'autopista del Garraf

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Anit s’ha començat a aplicar la velocitat variable al tram sud de l’autovia de Castelldefels (C-31) i de l’autopista del Garraf (C-32), on el límit de velocitat podrà passar de 80 km/h a 100 km/h o 120 km/, segons el trànsit i la contaminació atmosfèrica. Però l’activitat, aquests dies, d’un anticicló, que fa reté la contaminació a les capes baixes de l’atmosfera no aconsella de superar el límit dels 80km/h.

Passada la situació anticiclònica, tanmateix, s’hi podrà circular a 100 km/h o a 120km/h, segons el trànsit i el tram de carretera. ‘No és pas una mesura improvisada, sinó molt meditada, que té l’aval dels tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat’, segons el conseller de Territori, Lluís Recoder, per qui aquest canvi és la prova de la previsió amb què actua el govern. També va recordar que el canvi responia a un ‘compromís electoral’ i que, si alguna formació no era capaç d’entendre que CiU complís les seves promeses, es posava ‘en molt mal lloc’. I és que tant el PSC com Iniciativa van criticar que el govern suprimís la limitació dels 80 km/h, bo i argüint què el fet que l’anticicló no deixés augmentar el límit de velocitat demostrava que la mesura presa pel tripartit era correcta..

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any