L’Obra Cultural presentarà a Brussel·les iniciatives en defensa dels drets lingüístics

  • L'eurodiputat Oriol Junqueras en serà el portaveu

VilaWeb
Redacció
05.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Obra Cultural Balear (OCB) va anunciar ahir que presentaria a les institucions europees al llarg dels pròxims mesos diverses iniciatives en defensa dels drets lingüístics. L’eurodiputat Oriol Junqueras (ERC) s’ha compromès a fer d’interlocutor en nom de l’OCB: farà preguntes parlamentàries a la Comissió Europea de manera periòdica i hi explicarà tots aquells casos de discriminació lingüística, com el cas recent de Saïda Saadouki.

Junqueras també organitzarà una visita de l’OCB a l’Intergrup de Llengües Minoritàries del Parlament Europeu, on l’entitat podrà exposar directament les pròpies iniciatives. Una altra instància que farà feina en aquesta direcció és la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, de la que forma part el mateix Junqueras.

El coordinador de l’entitat, Tomeu Martí, va explicar que l’OCB ja s’ha reunit amb membres del gabinet de la comissaria d’Educació, Cultura, Esports i Multilingüisme, i que hi ha previst que properament es reuneixi amb el gabinet de la vice-presidenta, Viviane Reading, i de la Comissària, d’Interior Malstrom.

Martí considera que la intervenció de les institucions europees és decisiva i que pot canviar l’actitud de l’estat espanyol vers alguns casos de discriminació lingüística. L’OCB ja s’ha reunit, també, amb l’Aliança Lliure Europea, que agrupa les formacions de nacions sense estat a Europa, amb membres d’Els Verds i amb la Xarxa per a la Promoció de la Diversitat Lingüística, entitat que treballa a favor de les llengües minoritzades a nivell europeu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any