Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  07.02.2011  06:00

Les lluites a l'Àfrica centren el Fòrum Social Mundial

Aquests dies organitzacions de tot el món es reuneixen a Dàkar

Men?ame
 

Una manifestació a Dàkar (Senegal) va inaugurar ahir el Fòrum Social Mundial 2001 (FSM). Fins el 12 de febrer organitzacions de tot el món hi discutiran sobre el model polític i econòmic, en particular sobre les lluites a l'Àfrica i sobre el foment dels moviments socials que hi treballen. S'han previst diverses activitats i reunions per a vincular les organitzacions de l'Àfrica de l'oest. Un exemple és la caravana que ara arribarà a Dàkar i que durant dues setmanes ha recorregut l'Àfrica occidental informant i prenent nota dels moviments locals.

Pels organitzadors del FSM, el fet de tornar a l'Àfrica és una mostra de 'la solidaritat activa del moviment social internacional, sobretot en un moment en què l'Àfrica, ja debilitada pels ajustaments estructurals dels vuitanta i noranta, corre el perill de pagar la crisi actual del capitalisme'.

Després de deu anys d'experiència, el Fòrum Social Mundial d'enguany ha estat pensat per enfortir la lluita antiglobalització i per debatre sobre alternatives al neoliberalisme. Durant aquests dies, diverses activitats i assemblees serviran per parlar sobre noves formes d'organització social i política, centralitzades en les necessitats de l'ésser humà i del respecte al medi. També hi haurà diverses activitats autogestionades i, finalment, els dies 10 i 11 se celebraran assemblees de moviments socials que serviran per coordinar-se.