Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  02.02.2011  08:00

Obama reclama a Mubàrak una transició immediata

Evita reclamar-li l'abandonament del poder

Men?ame
 

El president dels Estats Units, Barack Obama, va reclamar ahir a Hosni Mubàrak que la transició pacífica a Egipte havia de començar immediatament perquè es celebressin unes eleccions lliures. En una breu compareixença (text i vídeo) després d'una reunió d'urgència a la Casa Blanca, va reiterar el suport al poble egipci i va alertar que la situació actual era insostenible. Amb tot, va evitar de demanar explícitament a Mubàrak, un aliat tradicional al Pròxim Orient, que abandonés el poder.

Obama ha lloat les manifestacions pacífiques dels milers d'egipcis que per vuitè dia consecutiu van sortir al carrer per demanar la dimissió del president Mubàrak. I també va felicitar l'exèrcit per la seva 'professionalitat' i 'patriotisme' al 'permetre manifestacions pacífiques'. Per col·laborar en aquesta transició pacífica, els EUA han enviat al Caire l'exambaixador nord-americà a Egipte, Frank Wisner, perquè actués com a mediador i recomanés a Mubarak no presentar-se per un altre mandat.