Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  28.01.2011  18:43

Raimon defensa la unitat de la llengua i adverteix que 'aquells que la neguen' tenen raons que no han explicat mai

El cantautor de Xàtiva ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant en reconeixement a la seua trajectòria, com a cantant i poeta, en defensa de les llibertats democràtiques i la cultura valenciana.

Men?ame
 

En Ramón Pelegero, més conegut pel seu nom artístic, Raimon, ha rebut els honors de la institució acadèmica de mans del rector, Ignacio Jimenez Raneda i apadrinat pels doctors Enric Balaguer i Armàn Alberola al Paranimf de la Universitat

 

En Raimon ha fet un repàs de la seua vida en el discurs que ha pronunciat després de ser investit con a doctor honoris causa, la seua família, represaliada per la dictadura franquista i especialment els motius que el van dur a dedicar-se a la cançó.

En els seus primers anys salvar la censura franquista que imposa un dur setge a la música en català és tot un repte, especialment per a algú con en Raimon que opta per musicar poesia d'autors catalans, poesia que no ensenyaven a l'escola, ni al batxillerat, ni a la universitat, Ausias March i Salvador Espriu són les seues dos fonts d'inspiració.

Un discurs que ha estat íntim i reivindicatiu, amb el que ha recordat el seu compromís amb la llengua i amb la bellesa, però també amb la lluita per llibertat i amb el que ha denunciat a aquells que s'entesten a dividir-nos, gent ha dit 'que sap que el valencià i el català són la mateixa llengua, com saben que ho són el castellà i l'espanyol, però que fomenten la confusió, negant-se a reconèixer el que és obvi, ves a saber per quines raons, que no han explicat mai'.