El govern flexibilitzarà el límit de velocitat

  • Variarà en funció de la qualitat de l'aire, la congestió i la seguretat · Revisarà el pla de millora de la qualitat de l'aire i en redactarà un de nou abans de sis mesos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.01.2011 - 16:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat la revisió del pla de millora de la qualitat de l’aire amb la principal novetat de la modificació de la mesura sobre la limitació de la velocitat en les vies d’accés a Barcelona, que passarà a ser variable en funció de la qualitat de l’aire, la seguretat i la congestió.

El conseller Recoder ha comparegut acompanyat de la directora general de qualitat ambiental, Assumpta Farran, que ha explicat es tracta d’una revisió prevista en el propi pla i no pas una modificació d’aquest. En canvi, ha anunciat que el govern redactarà un nou pla de millora de la qualitat de l’aire, tal com demana la Unió Europea. Farran també ha dit que s’han aplicat tan sols el 44% de les mesures previstes en el pla actual.

El conseller Recoder ha dit que ‘la velocitat variable és molt més eficaç que la limitació de 80km/h’. Els responsables de Territori i Sostenibilitat han anunciat que la mesura no s’aplicarà de forma immediata i que ha de passar per l’aprovació prèvia del Servei Català de Trànsit (SCT), que serà el responsable de marcar la limitació de velocitat quan s’apliqui la modificació.

Dilluns de la setmana vinent s’anunciarà el calendari d’aplicació de la revisió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any