Duran i Lleida presentarà a Vic el llibre “Política Social” d’Antoni Comas

  • El 24 de febrer a la sala Segimon Serrallonga de la UVic

VilaWeb
Redacció
28.01.2011 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dijous 24 de febrer a 2/4 de 8 de la tarda, la sala Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic acollirà la presentació del llibre “Política Social” de l’exconseller de Benestar Social de la Generalitat, Antoni Comas. La presentació airrà a càrrec del president d’Unió Democràtica de Catalunya i secretari general de Convergència i Unió, Joaep Antoni Duran i Lleida.

Política Social és una proposta exhaustiva del que hauria de ser la política social al nostre país des del punt de vista d’una persona que coneix profundament la qüestió, ja que hi ha estat implicat com a Conseller de la Generalitat i actualment hi continua treballant a títol personal.

Les propostes que es plantegen es fonamenten en aquells valors necessaris per al progrés del país, de forma que polítiques socials i valors formin un entramat inextricable. Ningú pot ser indiferent a la política social que regeixi en el país. Les possibilitats de realització personal i social, la seguretat davant l’ infortuni, les prestacions que precisi rebre en les etapes més vulnerables de la seva vida, la qualitat del nivell de la societat que trobi en l’entorn on viu, tot això depèn de la política social que sigui vigent en el país.

En moments, com els present, de forta crisi econòmica, en què es manifesten algunes veus que reclamen la rebaixa del nombre de prestacions socials que hi ha establertes, és important que els ciutadans aprofundim, racionalment, aquestes qüestions que afecten a les nostres vides de forma molt directa.

El llibre conté també una anàlisi crítica de la situació actual i apunta una sèrie de mesures per superar-la ja que, en paraules de l’autor: “ Ens hi va el futur ”.

 

Antoni Comas i Baldellou (Barcelona, 1934) és economista i polític. Professionalment ha estat molt vinculat al sector editorial, amb càrrecs de responsabilitat a Seix Barral i a Plaza y Janés.

És membre fundador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), d’on ha estat secretari d’organització, membre del secretariat permanent i de l’executiva nacional. Del 1979 al 1988 fou regidor de l’Ajuntament de Barcelona per CiU i tinent d’alcalde de Finances el 1980-1981. Des d’aquell moment, va ser el portantveu del partit a l’ajuntament.

L’any 1988 fou nomenat conseller de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya del 1988 fins el 1999. En paraules del Molt Hnble. President Pujol, el 1988: “(la presència d’ Antoni Comas al govern significa) la nostra voluntat d’accentuar el caràcter social del nostre Govern”. Des de 1999 fins el 2003 va seguir l’activitat política com a Diputat al Parlament de Catalunya.

Des que va deixar el càrrec de Conseller, el Sr. Comas ha continuat vinculat amb el treball social i el voluntariat i forma part del patronat de diverses entitats de caire social amb les quals també treballa com a voluntari.

Ha publicat diversos articles i assaigs relacionats amb benestar social i ara publica el llibre “Política Social” ja que considera que, en les circumstàncies actuals i atesa la seva experiència, “tenia el deure moral de deixar reflectides les meves opinions sobre aquestes qüestions”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any