El govern egipci ordena desconnectar internet per complet

  • En una decisió sense precedents enlloc del món tot l'accés a la xarxa i des de la xarxa és tallat · Vodafone i les tres operadores locals de telefonia deixen el país totalment aïllat · No es pot accedir a les webs egípcies

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.01.2011 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern egipci ha ordenat aquesta matinada tancar l’accés d’internet a tot el país, davant la convocatòria d’una gran jornada de protesta per avui. La decisió no té cap precedent arreu del món i deixa els vuitanta milions d’egipcis sense accés a la xarxa i incomunicats. Les webs egípcies tampoc no poden ser visitades.

Els quatre principals proveïdors d’accés d’internet a Egipte, Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt, Etisalat Misr han tancat l’accés. Hi ha algunes notícies en el sentit que algun petit proveïdor encara tindria alguna línia oberta, a través d’un servei italià però es pot dir que el país és desconnectat.

Avui divendres és el dia de festa setmanal i per tant els bancs i els principals serveis oficials són tancats. En les mesquites i també en moltes esglésies cristianes han estat convocades avui pregràries que el govern tem que puguin encendre una revolta contra la dictadura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any