Pa Sucat estrenarà ‘Polzet’ diumenge

  • És el projecte més ambiciós d'aquesta companyia vallenca, que compleix 25 anys

VilaWeb
VilaWeb
ACN
26.01.2011 - 10:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La companyia d’espectacles Pa Sucat estrena aquest diumenge 30 de gener, en el marc de les Decennals, l’espectacle ‘Polzet’, una adaptació del conte clàssic de Charles Perrault. El muntatge, el més ambiciós muntat mai pel grup vallenc, compta amb una inversió que supera els 90.000 euros. Pa Sucat ha volgut commemorar els seus 25 anys com a companyia amb un espectacle contemporani i de gran format, que combina diverses tècniques i expressions narratives: actors, ombres xineses, projeccions audiovisuals i titelles.

‘Una pantomima musicada per a actors i titelles’. Així és com defineix el ‘Polzet’ de Pa Sucat Lluís Graells, director de l’espectacle. La música funciona de fil conductor d’un espectacle en el qual només hi ha text al principi i final de l’obra. El muntatge navega pel conte del ‘Polzet’, però amb una posada en escena marcadament contemporània. És un espectacle musicat, d’una hora de durada, dirigit a públic familiar. L’interpreten tres actors i manipuladors de titelles, a més de quatre músics acompanyats d’un director.

La fase de cocció del projecte, que ha durat dos anys, ha comptat amb la participació de músics de prestigi, com el compositor Jesús Rodríguez Picó, autor de la partitura, i el vallenc Marc Moncusí, que dirigeix en directe l’orquestra, mentre Graells és el responsable del guió i direcció de l’obra, que s’estrena els dies 30 i 31 de gener al Teatre Principal de Valls. Posteriorment, el muntatge s’estrenarà a Reus -19 de febrer-, a Igualada -el 9 d’abril- i, finalment, farà temporada al TNC, a Barcelona -entre els mesos d’octubre i novembre.

El conte narra les peripècies d’un nen de la mida d’un polze. A la versió adaptada de ‘Polzet’, una desestructurada família de llanterners és l’encarregada d’explicar el conte a l’espectador, el qual, al llarg de l’espectacle anirà captant la relació entre aquests personatges i la història que presenten. ‘És una mica enrevessada, però els nens no tenen perquè empassar-se sempre coses senzilles’, ha afirmat Lluís Graells. La música acompanya i dóna ritme a les escenes, una interacció pròpia dels dibuixos animats.

Un altre element clau de la posada en escena és la vídeo projecció. Visualment, l’obra s’apropa als espectacles de llanterna màgica. Per donar a conèixer l’espectacle abans de l’estrena, s’ha ofert un passi gràfic aquest dimarts a la tarda al Principal de Valls. Jordi Cartanyà, Marc Moncusí i Lluís Graells han desgranat les claus d’un muntatge que commemora els 25 anys d’aquesta companyia vallenca. Aquest serà el seu 42è espectacle. El grup porta més de 3.200 representacions i ha actuat a més de 80 festivals.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any