‘Aquesta llei és salvatge i impracticable’

  • L'activista Simona Levi comenta l'acord de PSOE, PP i CiU sobre la llei Sinde

VilaWeb
Redacció
25.01.2011 - 11:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest acord demostra dues coses. D’una banda, els elegits, els partits, encara treballen en un sistema de poder que no té en compte internet, encara és massa relacionat amb lobbies de poder sense control. Però ara, amb internet, hi ha un control dels ciutadans. És clarament una actitud enrocada, com si se sentissin assetjats per la gent. Estan reclosos en un castell on, terroritzats, intenten preservar uns privilegis i unes estructures de poder que s’acaben. Perquè és bastant fort un acord tan impopular entre dues forces polítiques tan contraposades.

D’una altra banda, el text en si és clarament un nyap, és realment un esforç a controlar l’eina d’internet, perquè s’hi fan servir paraules (en un trosset molt petit d’una llei molt grossa, sense treballar a fons el tema) molt vagues, per a intentar atacar l’eina. Per exemple, l’expressió més important és ‘ésser susceptible’: aquesta expressió intenta abastar-ho tot i demostra que no hi ha cap tasca legal seriosa d’entrar en la matèria i comprendre com funciona. Això demostra la por que tenen de l’eina i, també, deixa els ciutadans i els emprenedors en una situació de completa indefensió, perquè tot pot ‘ésser susceptible’. A més a més, si després el que es diu és que això ho decideix una autorització judicial, quan la constitució exigeix una resolució judicial, sobretot en casos en què s’intenten comparar drets gremials amb drets socials, cívics i humans generals.

Vull afegir, finalment, que passi què passi hem guanyat, i continuarem guanyant, perquè aquesta llei és salvatge, impracticable. S’han lluït i s’han posat en evidència. És un intent desesperat de gent que ja ha perdut del tot el rumb.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any