Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  24.01.2011  20:11

PSOE, PP i CiU tanquen un acord sobre la llei Sinde

A les vuit del vespre acabava el termini per a presentar les esmenes al senat espanyol

Men?ame
 

El PSOE, el PP i CiU han tancat aquesta tarda un acord sobre la llei Sinde i l'aprovaran en el senat espanyol amb algunes modificacions que afecten les garanties judicials en el procés que permetrà tancar webs que ofereixin sense autorització continguts subjectes a drets d'autor. Aquest vespre s'acabava el termini per presentar esmenes a la disposició addicional de la llei d'Economia Sostenible (LES), l'anomenada llei 'Sinde'. Els dos partits majoritaris espanyols aprovaran la llei a la cambra alta després del fracàs al congrés.

El punt clau de les negociacions entre els dos partits espanyols era en les mesures de control judicial. Així, el PP demanava que s'introdueixin més garanties a l'hora de tancar una web amb enllaços per a descarregar arxius. És a dir, en la proposta del govern una comissió del Ministeri de Cultura podia ordenar el tancament d'una web i un jutge havia de decidir si admetia el tancament en quatre dies.

Amb la modificació que han acordat CiU, PP i PSOE, el jutge intervindrà en la primera fase i, tot i que volen que sigui un òrgan administratiu qui comenci el procés, serà necessària una autorització judicial per a tot allò relatiu a drets fonamentals, sobretot pel que fa a l'accés a dades confidencials. Segons l'acord, el jutge intervindrà en el momenten que la comissió de la Propietat Intel·lectual rebi una denúncia i hagi de demanar dades sobre la propietat del domini, els usuaris de la web i altres dades confidencials.

Des del primer moment, la llei ha generat una forta oposició a internet. Webs de descàrregues han tancat dues vegades com a protesta, fent baixar en gran mesura en trànsit a la xarxa, i el col·lectiu Anonymous va atacar les pàgines de PSOE, PP, CiU i PNB.