Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  24.01.2011  20:00

Vic recupera la font del Pas, desapareguda durant més de 40 anys

L'aigua, però, no és apta per al consum

Men?ame
 

L'Ajuntament de Vic ha recuperat la font del Pas que estava totalment perduda des de feia més de 40 anys. La font es troba situada al marge esquerra del riu Gurri, just al costat del recorregut ambiental d'aquest riu que va del parc Xavier Roca i Viñas cap al pont d'en Bruguer. La zona és coneguda per l'antic meandre del Pas, un braç per on passava el riu a primers del segle XX i que va quedar totalment en desús.

La font estava totalment desapareguda i gràcies als testimonis verbals de persones que l'havien vista fa molts anys va ser possible localitzar-la primer i restaurar-la després.

Els treballs de recuperació han estat possibles gràcies a un Pla d'Ocupació de Medi ambient en el qual hi han treballat 4 persones en situació d'atur.

En una primera fase es va localitzar la font. Una vegada trobada l'estructura es va construir un desguàs per poder drenar la zona, ja que queda molt a prop del nivell freàtic del riu i s'inundava de manera permanent. Posteriorment es van arranjar els murs, es va conduir l'aigua per fer-la sortir per un broc, es va construir un paviment de llosa per fer-la practicable i es va condicionar l'accés i l'entorn amb la construcció d'unes escales, una barana, una taula de picnic i la plantació de diversos arbres i arbustos, a més de la senyalització corresponent. Malauradament, les analítiques han mostrat que l'aigua no és apta per al consum.

La restauració de la font ha estat un pas més en els treballs de millora del conjunt dels espais que formen els rius de la ciutat i que a més han permès recuperar un element de patrimoni totalment perdut.