Neix la Plataforma Sant Julià

  • Reivindica un 4rt Cinturó 'sostenible i sensat' al seu pas entre Sabadell i Terrassa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.01.2011 - 12:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lluïsa Miret i Joan Carles Sallas van presentar ahir a la tarda la Plataforma Sant Julià al Centre Cívic de Ca N’Oriac. La plataforma neix com a resposta a la traça del 4rt cinturó al seu pas per Sabadell donat que la proposta actual parteix el Parc Agrari Sant Julià malmetent un dels millors espais verds de la ciutat i proposa ‘un recorregut que vagi de Terrassa a Sabadell seguint l’actual traçat del tren entre les capitals del Vallés Occidental’ (veure fotografies del traçat ofical previst i de la proposta alternativa).

La posició de la plataforma en relació a aquesta polèmica infraestrucutra es podria resumir en que, si s’ha de fer el 4rt Cinturó, es faci amb el major respecte possible al Parc Agrícola de Sant Julià. Segons ha explicat Lluïsa Miret, l’objectiu de la plataforma és ‘informar a la ciutadania que hi ha una traça alternativa, demanar als partits polítics la seva postura al respecte i, si cal, fer una consulta popular’. En definitiva, es tracta de sensibilitzar els sabadellencs i les sabadellenques sobre la importància de conservar el Parc Agrari de Sant Julià.

Sallas creu que ‘es necessiten solucions pragmàtiques, no dogmàtiques’ i es qüestiona el motiu de fer passar una autovia pel mig d’un Parc ‘havent-hi un recorregut alternatiu que no malmet el mediambient’. Per això la Plataforma proposa un recorregut que vagi de Terrassa a Sabadell seguint l’actual traçat del tren entre les capitals del Vallés Occidental. A més, els terrenys escollits en el traçat inicial són geològicament complicats per fer una obra que, en la seva arribada a tocar de La Roureda, té nus de 3 pisos (semblant al Nus de la Trinitat).

En aquest sentit, Sallas ha explicat que la funció del 4rt Cinturó és donar fluïdesa al trànsit entre Sabadell i Terrassa però que la proposta oficial ‘va molt al nord d’ambdues ciutats’. La proposta de la Plataforma Sant Julià que segueix la traça del tren gairebé fins Can Llong, facilita que s’hi puguin fer sortides, per exemple, a l’Hospital de Terrassa, el Camp de Golf o Can Llong entre Terrassa i Sabadell en comptes d’anar a parar directament a Can Deu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any