Joaquim Folch i Torres, fill adoptiu de Sitges

VilaWeb
Redacció
19.01.2011 - 10:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Ple de l’Ajuntament de Sitges va aprovar, per unanimitat, l’acompliment de l’acord pres l’any 1936 de nomenament de fill adoptiu de Sitges a Joaquim Folch i Torres pel seu treball en pro del “Sitges artístic”, un compliment que es va veure truncat pels esdeveniments que van originar l’inici de la Guerra Civil espanyola.

A partir de l’acord, la placa de Folch i Torres s’exhibirà aviat al Saló de Plens de l’Ajuntament, juntament amb la d’altres personalitats que han rebut la mateixa distinció

L’acord ha estat pres a proposta del Grup d’Estudis Sitgetans i el Consorci de Patrimoni de Sitges, que el passat mes d’octubre, van sol·licitar el compliment de l’acord de 1936, durant la presentació del llibre “Últims escrits“, del mateix Folch i Torres.

Aquell acte va comptar amb les intervencions de Ramon Folch i Camarasa, director de la Fundació Folch i Torres; la Dra. Mercè Vidal, coordinadora de l’obra; Vinyet Panyella, presidenta del Grup d’Estudis Sitgetans i d’Antoni Sella, director del Consorci del Patrimoni de Sitges.

Joaquim Folch i Torres, fou escriptor, pintor, museòleg, historiador i crític d’art, i fou director general dels Museus d’Art de Barcelona (1920-1939). Publicacions periòdiques com “Vell i nou”, “Gaseta de les Arts” i “Butlletí dels Museus d’Art de Barcelona” van ser dirigides per ell, i a més va publicar nombrosos estudis i monografies sobre art i artistes, una novel·la de joventut, La rulota, signada amb el pseudònim “Flama”, i un recull de poesia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any