Assemblees de drets socials criden a manifestar-se contra la reforma de les pensions

  • Han convocat una marxa dissabte a Barcelona · També animen a sumar-se a la vaga general convocada per la CGT per al dia 27 de gener

VilaWeb
Redacció
18.01.2011 - 14:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea de Barcelona, juntament amb altres com les de Sabadell, Terrassa, Lleida i Girona, han convocat una manifestació per a aquest dissabte en contra de la reforma del sistema de pensions. Una marxa que serà el preludi de la vaga general convocada per la CGT de Catalunya per al 27 de gener, un dia abans que el govern espanyol aprovi la reforma. Així, aquestes assemblees pels drets socials comencen una campanya unitària contra la política de l’executiu espanyol i la ‘inactivitat’ d’UGT i CC OO.

‘El govern de Zapatero vol resoldre la crisi per la dreta’, ha dit un dels portaveus, Pere Duran, que ha insinuat que durant la manifestació podria ocupar-se algun edifici, com ja va passar per la vaga del 29 de setembre, quan es va ocupar el Banc Espanyol de Crèdit. Així, Duran ha explicat que la intenció és que ‘passin coses’ a Barcelona i es creïn ‘nous espais de resistència’.

Els impulsors de la campanya contra la retallada de les pensions alerten que darrere dels arguments segons els quals l’actual sistema públic de pensions és inviable s’amaga ‘una voluntat especulativa i neoliberal’ per eliminar el sistema públic de pensions i substituir-lo per plans privats en mans de bancs i caixes. En aquest sentit, la catedràtica emèrita d’economia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Miren Etxezarreta, ha defensat que aquests arguments no eren certs i que hi havia ‘un problema de distribució de la renda’. Ha acusat bancs i caixes de ‘construir’ el problema amb la finalitat que la gent es fes més pensions privades, i per això ha instat a recuperar la resistència i els processos de lluita en contra d’aquesta situació.

La manifestació de dissabte sortirà a les cinc de la tarda de la plaça de Sants de Barcelona, i l’han convocada: l’Assemblea de Barcelona, l’Assemblea de Col·lectius pel Repartiment del Treball i la Riquesa de Lleida, l’Assemblea pels Drets Socials del Garraf, l’Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca del Penedès, l’Assemblea Popular de Terrassa, la Coordinadora de sindicats i organitzacions anticapitalistes de Mallorca, la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp de Tarragona, la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa de Castelló de la Plana, la Mesa Cívica pels Drets Socials de Girona, Moviments socials i sindicals anticapitalistes de Sabadell, Moviments socials i sindicals anticapitalistes del Vallès Oriental, la Plataforma de lluita contra les Retallades d’Alacant i la Plataforma pels drets socials de València.

A banda, també hi ha convocades concentracions a Girona, Lleida (dijous), Reus i Terrassa (divendres).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any