Camps confia que la Unió apostarà pel corredor mediterrani

  • Ho diu després d'haver-se reunit amb el comissari de Transports europeu

VilaWeb
Redacció
11.01.2011 - 14:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, s’ha mostrat avui convençut de l’aposta de la Unió Europea pel corredor mediterrani, dins de la nova xarxa ferroviària europea que promou l’executiu de Brussel·les i que actualment es troba encara en fase de disseny i de debat. Camps ho ha dit després d’haver-se reunit amb el vice-president i comissari de Transports de la Unió Europea, l’estonià Siim Kallas. ‘M’ha donat molt bones expectactives’, ha dit Camps, que ha recordat que és ‘absolutament important pel present i el futur de la Comunitat Valenciana que el corredor s’inclogui de manera prioritària com a projecte destacat’ en la xarxa ferroviària europea que la Unió vol tenir dissenyada abans de l’estiu.

Camps ha dit que la Comissió Europea està a favor del corredor, segons que li ha dit Kallas, i ha recordat que l’anterior responsable de Transports i actual comissari d’Indústria, Antonio Tajani, també s’ha compromès a donar suport un eix ferroviari mediterrani d’ample europeu i amb les màximes prestacions.

Amb tot, com ja va explicar al mes de juny passat a la cimera de ministres de Transport feta a Saragossa, Kallas ha dit que la Unió Europea prendrà la decisió en funció de les prioritats que estableixin els estats. Per tant, l’estat espanyol és qui té l’última paraula sobre el corredor mediterrani.

És per això que la pressió dels agents socials i econòmics del país, que amb la crisi actual han fet sentir més que mai la veu durant tot els últims mesos, s’aplica al govern espanyol en primer lloc i a les institucions europees en segon lloc, amb l’esperança que també exerceixin pressió sobre el govern de Zapatero.

Camps participarà demà precisament en un gran acte al Parlament Europeu organitzat per FERRMED per a reivindicar el corredor mediterrani. L’acte comptarà amb la presència de representants empresarials destacats i polítics de tota la Unió Europea.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any