Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  10.01.2011  11:59

Comunicat d'ETA anunciant un alto-el-foc permanent i verificable

Publicat al diari Gara, el 10 de gener de 2011

Men?ame
 

Declaració d'ETA 


ETA, organització socialista revolucionària d'alliberament nacional basc, desitja mitjançant aquesta declaració donar a conèixer la seva decisió:


Aquests últims mesos, des de Brussel·les fins a Gernika, personalitats de gran pes internacional i una multitud d'agents polítics i socials bascos han subratllat la necessitat de donar una solució justa i democràtica al secular conflicte polític. 


ETA hi coincideix. La solució arribarà a través d'un procés democràtic que tingui la voluntat del poble basc com a màxima referència i el diàleg i la negociació com a instruments. 


• El procés democràtic ha de superar tota mena de negació i vulneració de drets i ha de resoldre les claus de la territorialitat i el dret d'autodeterminació, que són el nucli del conflicte polític. 


• Correspon als agents polítics i socials bascos arribar a acords per consensuar la formulació del reconeixement d'Euskal Herria i el seu dret de decidir, assegurant la possibilitat de desenvolupament de tots els projectes polítics, inclosa la independència. 


• Com a resultat del procés, la ciutadania basca ha de tenir la paraula i la decisió sobre el seu futur, sense cap tipus d'ingerència ni limitació.


• Totes les parts s'han de comprometre a respectar els acords assolits i les decisions adoptades per la ciutadania basca, establint les garanties i mecanismes necessaris per a implementar-los. 


Per tant: 


ETA ha decidit declarar un alto-el-foc permanent i de caràcter general, que pot ser verificat per la comunitat internacional. Aquest és el compromís ferm d'ETA amb un procés de solució definitiva i amb el final de la confrontació armada. 


És l'hora d'actuar amb responsabilitat històrica. ETA fa una crida a les autoritats d'Espanya i França perquè abandonin per sempre les mesures repressives i la negació d'Euskal Herria. 


ETA no cedirà en el seu esforç i lluita per impulsar i dur a terme el procés democràtic, fins a aconseguir una veritable situació democràtica a Euskal Herria. 


GORA EUSKAL HERRIA askatuta! GORA EUSKAL HERRIA sozialista! JO TA KE independentzia ETA SOZIALISMOA LORTU ARTE! 


Euskal Herria, 8 de gener de 2011 


Euskadi Ta Askatasuna E.T.A.

Men?ame