La taxa d’atur es manté a la ciutat

  • Actualment hi ha 17.699 persones registrades a les Oficines de Treball, un total lleugerament inferior a les 18.070 del desembre del 2009

VilaWeb
Redacció
06.01.2011 - 03:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les dades de l’atur del mes de desembre publicades ahir indiquen un imperceptible descens de la desocupació a la ciutat respecte el desembre del 2009, tot i així, el percentatge d’aturades del mes de novembre passat, d’un 16’81%, és lleugerament superior al que es registrava al mes de desembre de 2009, d’un 16’80%. Aquest estancament de la crescuda de la desocupació el passat desembre es deu bàsicament a l’augment de la contractació temporal derivada de la campanya de Nadal.

La situació no és gens esperançadora si tenim en compte que el nombre de contractes laborals indefinits continua en un clar descens, el mes de novembre de 2010 es va registrar un 25% menys d’aquests contractes respecte el novembre de 2009. El percentatge de dones aturades a la ciutat és ja molt proper a la meitat del total i la renda familiar bruta per habitant a Sabadell és un 4’4% inferior a la mitjana catalana.

Campanya contra la precarietat

Davant d’aquesta situació, l’Assemblea de Joves de Sabadell va iniciar ahir la campanya ‘El jovent canviem les normes del joc’ destinada a denunciar la precarietat en la que es troben els treballadors i treballadores de la ciutat. Diversos membres de l’Assemblea van presentar-se davant l’establiment Via Grazia per denunciar la contractació fraudulenta i posar en evidència la situació de les treballadores de l’empresa, que no cobren des del passat mes de novembre. L’acció tenia com a objectiu fer visible la situació de les treballadores així com reivindicar la defensa dels drets laborals i la necessitat de l’organització social per fer front a aquests abusos.

En el comunicat emès, l’Assemblea de Joves, exposava que ‘no podem permetre que els empresaris es continuïn enriquint a costa dels treballadors. Volem fer saber a les treballadores que no estan soles i que no són les úniques que es troben en aquesta situació’. La campanya continuarà durant els propers mesos amb denúncies a altres empreses i amb la voluntat d’articular propostes alternatives al model laboral actual tenint en compte que el 87% dels contractes de treball a Sabadell són temporals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any