Els 25 anys de Trobades d’Escola Valenciana recollits en un llibre

  • Aquesta publicació testimonial i històrica és el producte VilaWeb del mes

VilaWeb
Redacció
04.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els vint-i-cinc anys de Trobades d’Escola Valenciana es recullen en un llibre, ‘Escola Valenciana, 25 anys de Trobades‘, testimoni escrit i gràfic d’aquest moviment social i civil. ‘És el moviment més important del País Valencià, i no hi havia cap testimoni escrit d’aquests vint-i-cinc anys’, explica a VilaWeb un dels representants d’Escola Valenciana, Ricard Peris. El llibre es pot comprar a la redacció de VilaWeb per trenta-cinc euros.

Deixar testimoni d’aquests vint-i-cinc anys i fer conèixer la història del moviment a les generacions que vénen, heus ací el propòsit del llibre: ‘Volíem explicar aquesta història, sobretot als docents que ara comencen i que no han sentit explicar mai la trajectòria d’Escola Valenciana.’ També vol ser un homenatge als qui van formar Escola Valenciana: ‘Molta gent ha lluitat pel valencià, i es mereix un reconeixement’, diu Peris.

El llibre és producte de la laboriosa tasca de Víctor Labrado, que ha fet més de quaranta entrevistes amb testimonis del moviment. Tot el material recollit ha servit per donar contingut al llibre, amb moltes il·lustracions de tots aquests anys.

25 anys de Trobades‘ explica com s’ha articulat la implantació del català a les escoles del País Valencià, ‘sobretot a partir de la llei d’educació en valencià’, i també ‘la pressió social que va desencadenar: amb una part important de la premsa i dels pares que s’hi oposaven’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any