L’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, contra el canvi de nom de l’estació de Jesús

  • En aquesta parada de la línia 1 de València, que ara es diu Joaquim Sorolla, hi va haver el 2006 l'accident de metro més greu del país

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.01.2011 - 17:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 3 de juliol de 2006, el descarrilament d’un comboi de la línia 1 del metro de València a l’estació de Jesús va causar la mort del conductor i de quaranta-dos passatgers, i en va deixar mig centenar més de ferits. Des d’aleshores, cada dia 3 l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol es concentra a la plaça de la Mare de Déu a les set del vespre per recordar les víctimes i per reclamar responsabilitats a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i al govern. La concentració d’avui és la primera després del canvi de nom de l’estació de Jesús, que des de mitjan desembre s’ha passat a dir Joaquim Sorolla.

FGV justifica el canvi de nom per la proximitat de l’estació provisional del TGV de València, batejada amb el nom del pintor valencià. Però per l’associació, aquest argument no és vàlid perquè no s’aplica a les estacions de Bailèn i Xàtiva, tot i que quedaran més a prop de l’estació definitiva de l’alta velocitat a la ciutat. ‘Ni a FGV ni al govern valencià no els interessa que es recordi l’accident de metro del 2006. Si desapareix el nom de Jesús, ningú no recordarà quan vegi el nou nom de l’estació de metro que hi van morir quaranta-tres persones per la deixadesa de FGV i del govern valencià’, afirma l’entitat, que fa quatre anys que reclama als responsables de garantir la seguretat del metro que reconeguin l’equivocació de no haver dotat la línia 1 de les mateixes mesures de seguretat que la resta de línies.

L’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol demana que es torni a posar el nom original de l’estació del barri de Patraix o que, en tot cas, es denomini amb la doble forma d’estació Jesús-Joaquim Sorolla.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any