Un jutge de Castelló prohibeix la venda de la loteria del Bloc amb la imatge de Fabra

  • El Bloc d'Ontinyent ja fa dies que va esgotar els bitllets de la loteria de Reis amb la cara del president de la Diputació de Castelló · Fabra va interposar una demanda per danys al seu honor

VilaWeb
Redacció
03.01.2011 - 16:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de primera instància número 6 de Castelló ha ordenat al Bloc d’Ontinyent interrompre cautelarment la venda dels bitllets de loteria amb la cara de Carlos Fabra. El president de la Diputació de Castelló havia presentat una demanda per danys al seu honor, però la resolució judicial arriba tard perquè ja fa algunes setmanes que es van esgotar tots els bitllets. El jutge ha decidit requisar tots els bitllets que encara no s’hagin venut -és a dir, cap. Per tant, la mesura no té cap efecte sobre els bitllets adquirits prèviament a l’ordre, que mantenen el valor normal.

Fabra també havia demanat al jutge que s’intervingués el benefici extret pel Bloc de la venda dels bitllets de la rifa. El jutge considera que no és necessari perquè, en cas d’acabar imposant una sanció econòmica al Bloc, res fa pensar que serà incapaç de pagar-la.

El Bloc d’Ontinyent va estampar la cara del president de la Diputació de Castelló i president del PP provincial, Carlos Fabra, als bitllets de la rifa de Reis. Al bitllet, hi ha la fotografia en blanc i negre de Fabra, acompanyada del logo del Bloc i de la Coalició Compromís, amb el lema ‘La loteria que sempre toca’. La participació, de dos números, costava quatre euros. Es dóna el cas que Fabra va guanyar 268.000 euros jugant a la loteria entre el 2000 i el 2004, i el 2008 en va guanyar dos milions, justament a la rifa de Reis.

Segons l’informe pericial dels inspectors d’hisenda que investigaven Fabra per presumptes casos de frau fiscal, el president de la Diputació de Castelló va ingressar 113.000 euros l’any 2000, procedents de l’Organisme de Loteries i Apostes de l’Estat (ONLAE); l’any següent en va ingressar 103.000; el 2002, 29.000, i el 2004, 23.000. Finalment, el 2008 va guanyar dos milions a la rifa de Reis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any