El Quebec renuncia a organitzar el Fòrum de les Cultures del 2016

  • CiU i PP critiquen l'Ajuntament de Barcelona per haver-los amagat la decisió

VilaWeb
Redacció
03.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La ciutat de Quebec ha renunciat a ser, ensems amb la capital de Jordània, Amman, la seu fel Fòrum Universal de les Cultures del 2016. La decisió, la va publicar Le Journal du Québec el 22 de desembre. Tant el grup de CiU de l’Ajuntament de Barcelona com el PP s’han declarat indignats perquè Jordi Hereu no els informà d’aquesta decisió, que el batlle quebequès, Régis Labeaume (foto), li havia fet saber personalment.

Els motius que han portat la ciutat de Quebec (capital del Quebec) a renunciar a organitzar el Fòrum són aquests: el pressupost previst (100 milions d’euros), que el govern de la ciutat considera massa alt; el poc entusiasme que ha desvetllat entre la gent; el concepte abstracte del projecte; el precedent ‘desastrós’ de la tanda de Valparaíso (Xile) i el fet d’haver de compartir seu amb Amman.

El portaveu de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, no entén per què el consistori ha amagat la notícia deu dies; per tant, demanarà una reunió urgent per a aclarir la situació, oimés que Xavier Trias és part integrant del Patronat de la Fundació del Fòrum.

I la portaveu del PP, Àngels Esteller, ha demanat la compareixença immediata del Patronat perquè doni explicacions.

Tots dos grups sospiten que el govern municipal ha volgut amagar la informació per no perjudicar la campanya de Jordi Hereu amb vista a les eleccions municipals del maig.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any