Condemnats a presó quatre guàrdies civils per haver torturat Portu i Sarasola

  • Els van detenir el 2008, acusats de cometre l'atemptat de la T-4 de Barajas

VilaWeb
Redacció
30.12.2010 - 13:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència de Guipúscoa ha condemnat (sentència, en pdf) avui a penes d’entre mig any i quatre anys de presó quatre guàrdies civils per haver torturat Igor Portu i Mattin Sarasola, després de detenir-los acusats de cometre l’atemptat de la T-4 de l’aeroport de Barajas. El jutge els condemna per haver comès les delictes de tortures greus i de lesions. Els altres onze agents que eren jutjats han estat absolts.

Els condemnats hauran d’indemnitzar amb 18.000 euros Portu i amb 6.000 euros Sarasol, de forma directa i solidària, pel dany físic i psíquic que els van causar. La policia espanyola i la guàrdia civil han estat declarats responsables civils subsidiaris.

Portu i Sarasola van ser detinguts el gener del 2008 a Arrasate (Guipúscoa), acusats d’haver col·locat la bomba que va esclatar a la terminal 4 de l’aeroport de Madrid. Unes quantes hores després Portu va ser ingressat a l’Hospital Donostia, i l’informe mèdic especificava que tenia pneumotòrax, una costella trencada i hematomes a tot el cos.

Portu i Sarasola, juntament amb Mikel San Sebastián van ser condemnats a més de mil anys de presó per l’atemptat de la T-4.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any