Mascarell accepta l’oferta de Mas i serà el pròxim conseller de Cultura

  • El PSC insisteix en el 'caràcter personal' de la decisió

VilaWeb
Redacció
27.12.2010 - 11:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El socialista Ferran Mascarell ha acceptat l’oferta d’Artur Mas per ser el pròxim conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La confirmació ha coincidit pràcticament amb l’acte de presa de possessió d’Artur Mas com a 129è president, que s’ha fet al saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Mascarell ja va dirigir aquest departament durant el primer tripartit, amb Pasqual Maragall de president, i havia estat regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Mascarell ha pres la decisió després de l’última reunió que va mantenir amb Mas, divendres passat.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha valorat, a través d’un breu comunicat, la decisió del socialista Ferran Mascarell d’acceptar de ser el conseller de Cultura del nou govern d’Artur Mas. El PSC diu que ha sabut avui mateix la decisió de Mascarell d’incorporar-se al nou executiu de CiU i ho ha atribuït a una decisió de ‘caràcter personal’. A més, afegeix que, ‘davant la disjuntiva govern-oposició’, Mascarell ‘ha optat pel govern’: ‘El PSC desenvoluparà, sense ell, la tasca d’oposició i alternativa que ens han encomanat els ciutadans i ciutadanes de Catalunya’, conclou el comunicat, que ‘subratlla el caràcter personal d’una decisió que implica sumar-se a un projecte polític ben diferent’ del del PSC.

Aquests dos últims mesos, Ferran Mascarell ha impulsat fins a dues plataformes: el Cercle de Cultura, juntament amb l’editor Pere Vicens i l’ex-president del CoNCA, Xavier Bru de Sala; i BCN 10.0, per ‘aglutinar l’opinió progressista i la visió de modernitat’ per a Barcelona en un moment de canvis i de ‘manca de lideratges’.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any