Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  23.12.2010  06:00

Els eurodiputats catalans recorden que la comissió i el parlament europeus donen ple suport a la immersió lingüística

Asseveren que les decisions de la Unió Europea i els drets de Catalunya passen per sobre de la sentència del Tribunal Suprem espanyol

Men?ame
 

Els eurodiputats de CiU, Esquerra i Iniciativa, Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raül Romeva, insisteixen en la manca de legitimitat política del Tribunal Suprem espanyol per a suprimir la immersió lingüística de Catalunya. I recorden que tant la comissió europea com el parlament europeu han defensat amb fermesa la immersió lingüística catalana, i que les decisions europees i els drets de Catalunya passen per sobre de la sentència del Suprem espanyol.

L'eurocambra va votar, el 24 de març de 2009, el document 'Multilingualism: an asset for Europe and a shared commitment' (pdf), que considera el sistema d'immersió lingüística l'eina més eficaç per a promoure el multilingüisme; i que també s'oposa a reconèixer el dret dels pares a triar la llengua d'escolarització dels fills perquè, en determinades ocasions, pot anar contra la cohesió social.

'No permetrem que el Tribunal Suprem espanyol ens imposi un model que no solament va contra la Unió Europea, sinó també contra la voluntat del poble de Catalunya, i que obligaria a establir dues línies d'escolarització i a trencar la unitat del poble català', diuen Tremosa, Junqueras i Romeva.