Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  19.12.2010  06:00

Revista de l'Alguer, digitalitzada

Els deu volums de l'anuari científic alguerès publicats els anys 1990 es publiquen a l'Hemeroteca científica del IEC

Men?ame
 

El Centre de Recerca i Documentació Eduard Toda va publicar durant deu anys, entre 1990 i 1999, la Revista de l’Alguer. Creada i dirigida pel lingüista i poeta Rafael Caria (l’Alguer, 1941-2008), fins fa poc només es podia consultar en algunes biblioteques universitàries d’Europa i d’Amèrica. Des d'ara, amb tot, ja té versió electrònica, gràcies a la tasca digitalitzadora de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), del qual Caria era membre.

La col·lecció consta de deu volums i es poden consultar íntegrament a l’Hemeroteca científica del IEC, en format pdf i amb un resum en anglès. 'Revista de l'Alguer' és un anuari científic pluridisciplinari en llengua catalana pensat i fet a l'Alguer, dins el marc mediterrani. Les recerques que inclou abasten una vintena de camps científics, que van de l'antropologia a la toponímia, passant per la filologia, la filosofia, el folklore, la pedagogia i la música.

Actualment, el IEC en prepara una segona època.