Tres senyores i un país

  • Els tres parlaments autonòmics, per primer vegada, estaran presidits de forma simultània per tres dones

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.12.2010 - 16:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Núria de Gispert és la primera dona que presideix el Parlament de Catalunya en la seva història. Ni durant les legislatures republicanes ni durant les monàrquiques la cambra mai no havia tingut una dona en la presidència. El Parlament de Catalunya era, però, el darrer dels tres parlaments autonòmics del país que era dirigit per un home.

Maria Milagrosa Martínez Navarro és l’actual presidenta de les Corts Valencianes però la cambra ja havia tingut una presidenta del 1999 al 2003. Era Marcela Miró. Totes dues pertanyen al Partit Popular. Martínez Navarro és presidenta des del 2007.

Al Parlament de les Illes Balears Aina Rado Ferrando, del Partit Socialista, és també la segona presidenta ja que en la legislatura anterior ho va ser Maria Antònia Munar, d’Unió Mallorquina.

L’altra única cambra parlamentària del país, en aquest cas d’àmbit nacional, és presidida per un home. Es tracta del Consell General, el parlament unicameral d’Andorra, que té al seu capdavant com a Síndic General a Josep Dallerès Codina.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any