Chaves destitueix el polèmic Ricardo Peralta

  • El fins ara delegat del govern espanyol al País Valencià havia rebut crítiques per les càrregues al Cabanyal i per la impunitat de la violència feixista

VilaWeb
Redacció
15.12.2010 - 16:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol destituirà el seu delegat al País Valencià, Ricardo Peralta. Així li ho ha fet saber el ministre de Política Territorial i Administracions Públiques espanyol, Manuel Chaves, durant una reunió avui a Madrid, segons que ha informat la cadena Ser. Peralta, home de confiança de l’ex-vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega, ha rebut dures crítiques per les càrregues de la policia al barri del Cabanyal o per la impunitat de la violència feixista al País Valencià.

Nombroses entitats valencianes han reclamat repetidament la dimissió de Peralta per la gestió de la policia espanyola; sobretot arran de les càrregues policíaques en els aterraments al barri del Cabanyal i a la manifestació a València en la jornada de vaga general del proppassat 29 de setembre. També ha estat criticat per la impunitat amb què actuen els grups feixistes al País Valencià. La plataforma Moviment contra la Intolerància va presentar el mes passat el primer informe especial Raxen (.zip), que analitza els fets relacionats amb el racisme, la xenofòbia, la intolerància i delictes d’odi registrats al País Valencià entre 2008 i 2010. L’informe revela que el País Valencià se situa, juntament amb el Principat, al capdavant dels territoris amb més incidents d’aquesta mena. Amb tot, Peralta va negar que les dades de l’informe Raxen fossin certes, i en va treure importància.

Peralta, nascut el 1951 a Belvis de la Jara, fou nomenat en el càrrec el 16 de maig del 2008, substituint Antoni Bernabé. Abans havia estat diputat del PSOE a les corts espanyoles, fins l’any 2000. Des d’aleshores fins que fou nomenat delegat del govern espanyol es va dedicar a fer d’advocat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any