David Madí abandona la vida política després de fer Mas president

  • Va acompanyar Mas els set anys a l'oposició, durant els quals va protagonitzar alguns episodis polèmics · Havia expressat el desig de treballar en el sector privat un cop assolit l'objectiu de guanyar les eleccions i formar govern

VilaWeb
Redacció
13.12.2010 - 12:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari executiu de Comunicació i Estratègia de Convergència Democràtica (CDC), David Madí, ha anunciat aquest matí en l’executiva del partit que aquestes pròximes setmanes abandonaria l’activitat política, segons que han informat fonts del partit. L’anunci coincideix amb les especulacions que situaven Madí dins el nou govern presidit per Artur Mas.

Madí ja havia expressat en més d’una ocasió el desig de dedicar-se professionalment a l’àmbit privat un cop assolit l’objectiu d’una victòria clara de CiU. Avui ha dit que vol començar una nova etapa en l’empresa privada ‘després de l’enorme satisfacció de guanyar les eleccions’. Ha mostrat el seu agraïment a Artur Mas per la seva confiança, car des de l’any 1996, la carrera de Madí ha estat sempre vinculada de manera estreta a Mas.

Mas s’ha acomiadat de Madí d’una manera emotiva, dient que ‘és una pèrdua molt dolorosa’. Ha dit, sense embuts, que Madí era ‘el col·laborador més proper, més valent i més estimat’ perquè ‘ha sabut mantenir-se en moments complicats i aguantar molts cops’.

Madí (Barcelona, 1971), nét de l’empresari i promotor cultural Joan Baptista Cendrós, un dels fundadors d’Òmnium Cultural i inventor als anys quaranta inventà el famós massatge facial Floïd, és militant en CDC des del 1993. Va ser cap de Gabinet d’Estudis del departament d’Interior, cap del gabinet d’Economia, director de l’Oficina del Portaveu i secretari de Comunicació de la Generalitat quan Mas va ser nomenat conseller en cap en l’últim govern de Jordi Pujol. Des de juliol de 2004 fins l’actualitat ha estat secretari executiu de Comunicació i Estratègia, i ja dirigit tres campanyes electorals de CiU, inclosa la darrera, que ha culminat amb la victòria de Mas.

Democràcia a sang freda

El 2007 va publicar el llibre ‘Democràcia a sang freda’, escrit a mode de dietari d’una campanya electoral i en el qual relatava com Artur Mas va guanyar les eleccions del 2003 contra tot pronòstic, com es va idear una de les campanyes electorals més polèmiques dels últims anys, la del famós vídeo Confidencial.cat, i com van ser els primers anys a l’oposició. El llibre va acabar aixecant polseguera per les revelacions que hi ha. Madí n’explicà algunes en aquesta entrevista al programa ‘La Nit al dia’, conduït aleshores per Mònica Terribas.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any