El Museu de la Mina s’inaugurarà finalment el 28 de desembre, després de consensuar-lo amb l’agenda del President

VilaWeb
Agències
11.12.2010 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A la mercè del President el pròxim 28 s’inaugurarà el complex cultural i turístic, que ha costat 3 milions d’euros i que consta de cinc espais que recorren la història de la localitat i un alberg renovat que ja existia i que s’ha canviat d’ubicació. Una proposta basada en el passat i amb poca vocació de futur, de fet la seva posada en marxa només ha suposat la creació de 4 ocupacions dels 25 que van afirmar que crearia aquest espai

L’objectiu del projecte és recuperar la memòria de la localitat però amb poca vocació de futur. Una proposta dirigida al turisme, “apostem fort per recuperar la nostra història, però no per recrear-nos en el passat i lamentar-nos del desgraciats que havíem estat. Ho hem volgut recuperar per deixar-lo com a herència als nostres fills, però alhora tenim clar per a que ho volíem. Apostàvem per un futur basat en el turisme. És una aposta nova i diferent”, afirmava Magda Godia l’alcaldessa de Mequinensa. Un projecte que ha costat gairebé 3 milions d’Euros, i que ha generat 3 llocs de treball de 12 hores setmanals i 1 de 16 hores. Molt futurista no és, ja que hem de tenir en compte que el cost que ha tingut per les arques municipals.
Els cinc espais del complex es divideixen en un alberg que s’ha canviat d’ubicació i que ja hi havia en els antics col·legis del Poble Vell amb capacitat per a 80 persones, el Museu d’Història de Mequinensa, amb un apartat dedicat a l’escriptor Jesús Moncada, el Centre d’Interpretació de la Mineria, una mina excavada expressament a la muntanya a peus del Castell de 500 metres de longitud on es recreen 150 anys d’història de l’explotació minera de la conca de Mequinensa amb 92 explotacions i 200 boques, el Museu Arqueològic, on poden veure’s reproduccions dels jaciments prehistòrics trobats a la localitat, molts d’ells submergits sota les aigües de l’Ebre, i el Parc de la Memòria “Jesús Moncada” que encara no està acabat i que contempla la recuperació del “Poble Vell.
És precisament en aquest últim espai on més falta per fer, de fet el PSOE, pretén demanar de nou el Plan Miner per seguir amb està recuperació. En la resta queden els últims detalls, estem desenterrant els antics carrers recuperant el seu traçat, ara recuperem l’església, es donarà un tractament especial al solar on era l’habitatge de Jesús Moncada i caldrà equipar aquest parc, apuntava Godia després d’una visita organitzada per a la premsa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any