La Iaia: retorn a la infantesa

  • El grup vigatà ha rebut el primer premi del concurs de maquetes Sona 9

VilaWeb
Redacció
14.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Iaia ha presentat les seves credencials amb la maqueta ‘El meu vaixell’ i ara ja prepara un primer disc, que podrà produir gràcies al primer premi del concurs de maquetes Sona 9. ‘Mon àvia ha estat una figura molt important en la meva vida, i per això també apareix en les meves cançons’, diu a VilaWeb TV el cantant Ernest Crusats (vídeo).

Una de les cançons del disc és ‘Jo vull ser la meva iaia’, un cant de retorn al passat per a realçar ‘els herois quotidians’, segons Crusats, un jove vigatà que es declara contemplatiu i de ‘vida austera’. Crusats, que interpreta en acústic a VilaWeb la peça ‘Àlbum de fotos’, és responsable d’una sala d’exposicions de Vic i dedica totes les hores lliures a pensar melodies i lletres de cançons.

Ernest Crusats va començar el projecte de la Iaia en solitari. Va guanyar el concurs Vic Sona gràcies al qual va enregistrar la maqueta ‘El meu vaixell’. Per poder-lo enregistrar va incorporar dos músics al grup, contrabaix i bateria, i tots tres formen ara un grup permanent. A més, gràcies al premi del Sona 9, preparen les cançons del primer disc, que sonarà força diferent de ‘El meu vaixell’, diu Crusats, perquè és impregnat de nostàlgia i de passat.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any