Sinde va dir als EUA que intentaria frenar la llei del cinema

  • Va dir a l'ambaixador a Madrid que era 'antinatural i desequilibrada'

VilaWeb
Redacció
10.12.2010 - 18:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, es va mostrar contrària a la llei del cinema en una conversa el passat mes de febrer amb l’ambaixador dels EUA a Madrid, Alan Solomont, a qui va dir que intentaria frenar la llei catalana. En un cable filtrat per WikiLeaks, González-Sinde assegura a Solomont que la Llei del cinema, que encara havia de ser ratificada pel Parlament, era ‘antinatural i desequilibrada’ i que treballaria per evitar-ne l’aplicació perquè la considerava ‘arriscada’ davant l’oposició de les ‘majors’ i les distribuïdores.

Una opinió de portes endins de la ministra de Cultura que contrasta amb la posició ‘respectuosa’ amb la llei del cinema que havia expressat en les seves visites a Barcelona.

Segons la filtració de WikiLeaks, Gónzález-Sinde considera que el doblatge o subtitulació dels films responen ‘a un interès públic per promoure la llengua catalana’. És per aquest motiu que la ministra de Cultura assegura a l’ambaixador dels EUA que està pressionant per evitar que s’aprovi una Llei del cinema que qualifica ‘d’arriscada’, ja que ‘les ‘majors’ i distribuïdores de cinema s’hi oposen’. Igualment, Gónzalez-Sinde també explica a Solomont que els mateixos cinemes estan en contra d’aquesta nova llei perquè ‘segons la seva pròpia experiència, fins i tot els catalanoparlants prefereixen veure les pel·lícules en castellà’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any