Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  09.12.2010  06:46

Obertura parcial de la galeria comercial de l'estació del TGV

Jean Marc Pujol, batlle de Perpinyà ha autoritzat l'obertura parcial de la galeria comercial 'El Centre del Món' ubicada en l'estació del TGV...>>
Dj. 9 de desembre del 2010 (matí)

Men?ame
 

De moment, el públic només descobrirà una part d'aquest complex: un supermercat, les primeres botigues, un restaurant, i el pàrquing (un miler d'aparcaments en quatre nivells subterranis). La inauguració quedarà per a la primavera del 2011.

Cal recordar que la comissió de seguretat, no ha donat encara el vist-i-plau ja que ha trobat importants deficiencies, com per exemple que alguns edificis no estan aïllats suficientment.

El conjunt El Centre del Món, on s'integra la nova estació, redefineix una nova entrada a la ciutat: l'antiga estació donava al centre històric i girava l'esquena al barri de Sant Aciscle, condemnat a ser perifèric; la nova estació i la façana futurista miren al sud i obren noves perspectives. La nova estació està finançada per les entitats públiques, i la inversió privada del complex comercial és d'uns cent milions d'€uros. L'estació s'obre cap al sud i ha confiat en els professionals del sud: El Centre del Món ha estat dissenyat per Jos Galán i el gabinet d'arquitectura barceloní L35, mentre que la comercialització va a càrrec de Metrovacesa, una de les primeres promotores de la península Ibèrica.

El projecte s'ha convertit en un aparador de la innovació urbanística, amb colors llampants i última tecnologia arreu.