Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  06.12.2010  06:00

La coordinadora europea de controladors diu que l'actitud del govern és indigna d'un estat democràtic

Demana responsabilitats polítiques i retreu que l'executiu s'amagui amb excuses com el sou alt dels controladors

Men?ame
 

La Coordinadora Europea d'Associacions de Controladors Aeris (ATCEUC) ha condemnat (pdf) fermament l'actitud del govern espanyol de militaritzar les torres de control dels aeroports i de decretar l'estat d'alarma. Considera que és indigna d'un estat democràtic europeu, ja que actua 'sense tenir en compte cap dret fonamental', i sentencia: 'En una Europa democràtica, i amb la nova normativa del Cel Únic Europeu, que vol fomentar el factor humà i el diàleg social, l'actitud de l'estat espanyol és incomprensible'.

L'entitat, que aplega vint-i-vuit unions de controladors aeris europees i representa 13.000 controladors, diu que 'res no justifica el nivell de violència i els mètodes vergonyants que fa servir' el govern espanyol, i qualifica la situació actual de 'molt trista'; més encara 'quan hom s'adona que era previsible i, per tant, evitable'.  

'Com pot algú esperar que un controlador treballi de manera segura mentre és custodiat com un presoner per soldats de l'exèrcit i la policia? El ministre ha perdut els papers?', es demana la coordinadora, que diu que 'allò que havia començat com una voluntat política, que era la privatització encoberta d'una empresa en comptes de prendre una decisió operativa, ha acabat en desastre'. 'On són els resultats de les negociacions d'aquests últims mesos?'. Per això l'ATCEUC creu que cal cercar responsabilitats polítiques per la situació que va portar a la vaga encoberta: 'o és que el govern espanyol es limitarà a ocultar allò que fa fent servir excuses ingènues com ara els grans sous dels controladors?'.