PayPal desactiva el compte de Wikileaks

  • Internautes reaccionen promovent a la xarxa un boicot PayPal i Amazon

VilaWeb
Redacció
05.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La companyia de transferències econòmiques per internet PayPal ha anul·lat la seva relació amb Wikileaks argüint que la web viola les condicions de servei per trobar-se ‘involucrada en activitats il·legals’. La notícia arriba tan sols dos dies després de l’anunci de la ciberllibreria Amazon de deixar d’allotjar la web de Wikileaks al seu servidor. Per això per internet ja ha començat una campanya de boicot tant a Amazon com a PayPal per negar el servei a Wikileaks, tal com expliquen a ALT1040 i a Geek.cat.

‘PayPal ha anul·lat el compte de Wikileaks per la violació de la política d’ús acceptable de PayPal, que constata que el nostre servei de pagament no pot ser utilitzar en qualsevol activitat que animi, promogui, faciliti o instrueixi terceres persones en activitats il·legals’, diu la companyia. De la mateixa manera, Amazon restringir les dades de Wikileaks arxivades en els servidors de la companyia, una decisió que la web de Julian Assange va qualificar de cobarda i que considera que només respon a pressions del govern nord-americà.

Ahir mateix, el nom del dimini Wikileaks.org va ser deshabilitat. Durant unes hores només podia accedir-se a Wikileaks a través d’una IP i després la web va allotjar-se en un domini suís, Wikileaks.ch.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any