La Interpol emet una ordre internacional de detenció contra el fundador de Wikileaks

  • L'ordre arriba pocs dies després de la filtració de milers de documents compromesos de la diplomàcia dels EUA

VilaWeb
Redacció
01.12.2010 - 08:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Interpol ha emès una ordre internacional de detenció contra el fundador de Wikileaks, Julian Assange, per violació i abusos sexuals suposadament comesos a Suècia. L’ordre arriba pocs dies després de la filtració de nous documents confidencials que sacsegen la diplomàcia internacional. Sobre Assange, ha recaigut una notificació vermella, la màxima prevista per la Interpol i que suposa que l’odre de captura es faci extensiva a altres països per facilitar la detenció i la posterior extradició.

El proppassat 18 de novembre, un tribunal suec va ordenar la detenció del fundador de Wikileaks pels delictes de violació i abusos sexuals. L’advocat d’Assange, Bjorn Hurtig, ha dit als mitjans de comunicació que ja esperava que recaigués una ordre de detenció sobre el seu client i que probablement presentaria una apel·lació. Pel fundador de Wikileaks, aquestes acusacions no tenen fonament i ha criticat el ‘circ legal’ de Suècia, on ha intentat buscar la protecció de les estrictes lleis sueques per protegir els periodistes.

En els darrers dies, Wikileaks ha causat l’enuig dels Estats Units després de la publicació de més de 250.000 documents confidencials del Departament d’Estat, en els quals s’inclouen opinions personals sobre els principals líders mundials i apunts estratègics en diferents zones del món. El passat octubre, el portal ja va publicar 400.000 documents classificats sobre la guerra de l’Iraq, segons els quals s’haurien produït més de 15.000 morts més del que es pensava entre la població civil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any