Mas anuncia una ronda de contactes amb tots els partits

  • Cercarà col·laboració durant la legislatura · Vol reduir un 25% l'aparell polític de la Generalitat

VilaWeb
Redacció
30.11.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de la victòria electoral Artur Mas obrirà una ronda de contactes amb els caps de llista de totes les formacions que han obtingut representació al parlament. ‘No pas per a arribar a acords concrets, sinó per a explorar col·laboracions en els pròxims quatre anys’, va dir ahir. També va repetir que volia aprimar l’estructura de la Generalitat d’un 20-25%. Quant a la composició del futur govern, va demanar que no es fes cas de cap travessa, perquè no se’n sabria res fins ben entrat el mes de desembre.

 

‘Ens ho podríem estalviar, amb el resultat que hem obtingut, però crec que hem de tenir una actitud constructiva i dialogant’, va dir Mas. I va aclarir que un dia d’aquests es constituiria un equip negociador de CiU que s’encarregaria de tractar, amb la resta de partits, de tots els aspectes relatius a la formació del parlament i a la investidura.

El futur president de la Generalitat també va recordar les seves prioritats: crear ocupació, ajudar l’empresa petita i mitjana, aixecar el nivell educatiu del país i lluitar contra el fracàs escolar. I, més endavant, arribar a un pacte fiscal amb el govern espanyol.

Detalls del futur govern

Mas no va voler parlar de la composició del futur govern, i això que ahir algunes declaracions de dintre CiU n’esbossaven algun detall. Felip Puig va assegurar que CiU governaria en minoria, amb pactes puntuals al parlament i en consens amb la societat. ‘Hem de comptar amb molta gent, no podem fer-ho sols’, va dir. També va comentar que la federació nacionalista miraria de formar nou govern i d’impulsar les mesures oportunes per a pal·liar la crisi econòmica amb rapidesa. En una entrevista de Catalunya Ràdio, va confessar que en algun moment havien esperat obtenir una majoria més àmplia, però que el resultat d’ahir era un èxit: ‘Hem aconseguit el triplet. Guanyar les eleccions, governar i fer-ho amb una majoria suficient i tranquil·la.

El portaveu de CiU, Oriol Pujol, va descartar, en unes declaracions a RAC1, que fos conseller del futur govern català. Va dir que havia parlat amb Mas de la qüestió, que li havia deixat molt clar que seria més útil ‘no estrictament al govern, sinó en uns altres llocs, com al partit, al parlament o a Madrid’.

Josep Antoni Duran i Lleida va manifestar que el pròxim govern de la Generalitat reduiria el nombre de conselleries, de secretaries generals i d’organismes públics i que suprimiria l’impost de successions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any