Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  27.11.2010  20:16

El govern espanyol troba insuficient l'anunci de l'esquerra abertzale

Ratifica l'ús de les vies exclusivament polítiques i democràtiques i anuncia una nova formació, amb uns estatuts que compleixin la llei de partits espanyola

Men?ame
 

L'esquerra abertzale ha presentat avui a Pamplona les bases per a una nova proposta política i organitzativa; ha ratificat la 'via exclusivament política i democràtica' per a assolir la independència i ha anunciat una nova formació amb uns estatuts que compliran la llei espanyola de partits. Tot amb tot, fonts del ministeri d'Interior espanyol no troben suficient aquest pas, perquè consideren que trenqui de manera inequívoca amb ETA.

Ara, aquestes mateixes fonts, que citen alguns diaris espanyols, veuen en l'anunci de l'esquerra abertzale un altre intent d'empènyer ETA a abandonar definitivament la lluita armada.

El dirigent de la il·legalitzada Batasuna Rufi Etxeberria i la batllessa d'Hernani, Marian Beitialarrangoitia, han llegit un manifest a Pamplona, on es ratifica la 'via exclusivament política i democràtica' per a assolir la independència i s'anuncia una nova formació amb uns estatuts que es faran d'acord amb la llei espanyola de partits. Els portaveus de l'esquerra abertzale han criticat aquesta llei, que consideren antidemocràtica i que atempta contra drets fonamentals, però s'han compromés ha presentar uns estatuts que s'hi ajustin.

La proposta presentada avui és el resultat d'un procés de debat intern que s'ha fet els últims mesos. Es tracta d'un projecte dotat de 'propostes tàctiques que afavoreixen l'ineludible procés d'acumulació de forces sobiranistes, independentistes i progressistes, amb capacitat i il·lusió per modificar la correlació de forces socials i institucionals', segons van comunicar ahir fonts abertzales.

El manifest presentat està en sintonia amb la resolució del procés de debat que va concloure el mes de febrer amb el document 'Zutik Euskal Herria'. El document reforça l'aposta d'aquest sector polític per a les vies exclusivament polítiques i pacífiques.

Amb aquest nou pas l'esquerra abertzale tempteja les opcions de comptar amb una força política legalitzada per presentar-se a les eleccions municipals de la primavera vinent. El govern espanyol ha insistit en reiterades ocasions que no permetrà tenir representació institucional a l'esquerra independentista mentre existeixi l'organització armada ETA.