Irlanda pretén estalviar quinze mil milions d’euros i rebaixar el dèficit fins al 3%

  • Anuncia un pla a quatre anys per retallar la despesa social 2.800 milions d'euros, apujar impostos i eliminar 24.750 funcionaris · Reconeix que negocia un rescat de 85.000 milions amb la UE i l'FMI

VilaWeb
Redacció
24.11.2010 - 16:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern irlandès té previst de fer públic un pla molt dràstic d’austeritat de quatre anys amb el qual respondrà a les condicions establertes per la UE i l’FMI per accedir a aquest rescat milionari. El primer ministre d’Irlanda, Brian Cowen, ha reconegut que l’import del rescat que negocia amb la Unió Europea (UE) i el Fons Monetari Internacional (FMI) ronda els 85.000 milions d’euros.

Aquest pla governamental preveu una reducció pressupostària de 15.000 milions d’euros, un 11% del PIB anual irlandès. El govern abaixarà el salari mínim i eliminarà 24.750 funcionaris. El pla inclou un augment dels impostos i es proposa d’estalviar fins a 6.000 milions d’euros durant l’any vinent. La finalitat última és tenir un dèficit per sota del 3% l’any 2014.

A més, el govern definirà la reforma del sector bancari, que ha necessitat una injecció de 45.000 milions d’euros. Segons la cadena pública RTE, la idea és injectar més diners en els bancs per elevar la seva capacitat de superació de futures pèrdues. El govern estudia també la possibilitat d’adquirir una participació majoritària al Banc d’Irlanda i a l’Allied Irish Bank.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any