Hermeline Malherbe, nova presidenta del Consell General dels Pirineus Orientals

  • És la primera dona que ocupa el càrrec · Va participar a la manifestació contra el Tractat dels Pirineus · Substitueix Christian Bourquin, que va ser elegit president de la regió del Llenguadoc-Rosselló

VilaWeb
Redacció
21.11.2010 - 17:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell General dels Pirineus Orientals ha elegit avui a Hermeline Malherbe com a nova presidenta en substitució de Christian Bourquin. Aquesta elecció s’ha produït arran del nomenament de Bourquin al capdavant de la regió del Llenguadoc-Rosselló, el passat 10 de novembre, després de la mort de l’ex-president Georges Frêche. Amb el vistiplau de la majoria d’esquerra, Malherbe ha tingut 24 dels 31 vots a favor durant la reunió del Consell General a Perpinyà. Malherbe, de 41 anys, és la primera dona que accedeix al càrrec i, al mateix temps, la primera presidenta del territori que no té arrels catalanes.

Abans de la votació solemne i emotiva s’ha recordat la figura de Frêche amb un minut de silenci al mateix temps que un retrat de l’ex-president del Llenguadoc-Rossellló i una bandera de la regió decoraven la tribuna del Consell General.

Malherbe, de 41 anys d’edat, es va abocar a la política nord-catalana el 2005, després de ser afiliada als Verds francesos. Va ser elegida com a consellera general dels barris de l’Estació i Sant Iscle de Perpinyà el 2008, manifestant fidelitat a les idees de Frêche i Bourquin, ambdós d’obediència socialista.

La nova presidenta, que ha manifestat simpaties per la catalanitat del territori, va participar breument a la manifestació d’oposició al Tractat dels Pirineus del passat 6 de novembre a Perpinyà. També ha format part de l’associació Aire Nou del poble de Bao, al nord de Perpinyà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any