Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  16.11.2010  11:54

Puigcercós diu que l'eix Sevilla-Madrid-Bilbao perjudica Catalunya

El candidat d'Esquerra afirma que 'les xifres canten', en relació amb la polèmica per les seves declaracions

Men?ame
 

Després de la polèmica sobre les declaracions en què deia que a Andalusia no es paguen impostos, Joan Puigcercós vol insistir en el fons del missatge que volia transmetre; avui ha assegurat en aquest sentit que 'les xifres canten'. És més, ha afirmat que Catalunya pateix un pacte d'estat que la perjudica, l'entesa de l'eix que conformen Sevilla, Madrid i Bilbao. 'Això permet un model gairebé confederal al País Basc i Navarra, mentre al sud de la península es fa una economia subvencionada', ha reblat.

Joan Puigcercós ha denunciat, des d'un esmorzar organitzat per El Periódico, que 'aquí s'ha creat un pacte de ferro i els perjudicats som nosaltres'. El candidat d'Esquerra es refereix a una suposada entesa entre Andalusia, Madrid, i el País Basc i Navarra per mantenir un model d'Estat que els afavoreix.

No s'ha esperat al torn de preguntes per abordar la polèmica originada arran de les seves paraules a la Seu d'Urgell, en què afirmava que a Andalusia 'no paga ni Déu'. Puigcercós ha aprofitat la seva intervenció inicial a l'esmorzar per ratificar-se en les seves paraules assegurant que va dir 'allò que tothom sap' i afegint que 'les xifres canten'.

Puigcercós ha afirmat, en aquesta línia, que a Catalunya 'hi ha molt zel fiscal' i que als empresaris del Principat, els seus assessors els recomanen posar la seu a Madrid perquè allà la devolució de l'IVA és molt més ràpida. Segons el candidat d'ERC, si tota l'administració funcionés 'amb aquest zel' català a l'hora de fiscalitzar les empreses, Espanya no estaria 'al cim d'Europa' en matèria de morositat.